TinkerBellan

Min blogg, Mina tankar, Mina bilder, Mitt liv

Vagnen

Kategori: Graviditeten

image716image717image718image719


bilderna tagen med mobilen så ganska dåliga bilder.. men ni ser den iaf.. o nu står den bäddad med täcke o kudde..

vi har nu hittat en barnvagn

Kategori: Graviditeten

Teutonia Prestige barnvagn

När det gäller Teutonia kombibarnvagnar kan du välja mellan många olika sorter. En av dessa sorter är prestige. Prestige har vändbart handtag med höjd-justering. Barnvagnen blir kompakt hopfälld och tar liten plats i bilen. Sittinsatsen är vändbar. Du kan välja Prestige barnvagnen som: Liggvagn - Duovagn - Kombivagn och Sittvagn

teutoniabarnvagn


Denna bilden i tagen från http://www.baby-barnklader.se/Teutonia+Kombi+Barnvagnar_m28.html
vår vagn kommer vara Grå/blå.

Kostnad 7780, men den var 50% rea på denna.. snacka om ett kap Liggvagn - Duovagn - Kombivagn och Sittvagn allt i en vagn för bara 3890kr.  Sen finns det lite andra bra finesser på den.

Handtagen kan man flytta från ena sida till den andra. och höja handtaget upp o ner. (bra för oss då jag e liten)

hejsan alla

Kategori: Graviditeten

nu längtar man bara... mmm..

så e det..

Kategori: Graviditeten

Dem ringde från sjukhuset i går.. Tydligen skulle avdelningen för bebisultraljud vara stängt på torsdagen den 6e när jag skulle dit.. så fick en dag tidigare istället
så nu ska jag in den 5e kl 11:00..

Bubbel och Kurrikurr

Kategori: Allmänt

Ja magen den har bubblat och kurrikurrat och småpuffar i magen under natten. Vet itnve om det e bebisen eller om jag var hungrig haha... men den har iaf varit i uppror så har sovit dåligt.. Usch..

i dag e det jobb mellan 14-22...

Tiden går så snabbt..

Kategori: Tanja

image714image715

det är 7 månader mellan bilderna..

Grattis till er FINA flicka

Kategori: Allmänt

10 dagar..

Kategori: Graviditeten

Så många dagar e det kvar tills ultraljuden.. Fan jag längtar ju ihjäl mej.. Undrar nu bara.. När ska kag KÄNNA bebis röra sej.. suck

Magen

Kategori: Graviditeten

Förra veckans magbild såg ut såhär.            Och idag e magen såhär.

image712 image713


Måste säga att NU äntligen ser jag förändringar

magen i gårkväll

Kategori: Graviditeten

Tog en kvällsbild för omväxlingensskull..

image711

min snutta..

Kategori: Tanja

image706image707image708image709image710



Tanja ÄLSKAR soffan..

sista dagen i vecka 17

Kategori: Graviditeten

Vecka 17 - 16 feb - 22 feb 2008
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder.
Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

Egna anteckningar/bild: [Redigera]
Vecka 17
17 Februari: Kan man tänka sej.. Man går in i
femte månaden i dag. bara liiiiite mer än halva
tiden nu.

18 Februari: Sitter nu i telefon till vårdcentralen.
Måste ner o kolla näsan. Jag kan inte använda
nässprejen längre nu. Måste få det kollat vad
det e och om man kan göra nått åt det.. För jag
står inte uuuuuut. kan inte andas.

19 Februari: Har haft en heldag med mamma/mormor i dag. Skönt.. Har pratat lite om provet i morgon.. hon säger att det kommer gå så bra så bra så.. Hoppas.. Nu jag nervös.. nu jag gå o sova..

20e Februari: Fostervattensprov.. provet gick bra. Var inte så jobbigt som jag hade föreställt mej. Ingen smärta inget blod. Nu är det bara att vänta på svaret.

21 Februari: Asså jag kanske e dum nu.. men fvp gick superbra.. klart vatten och det gjorde inte ont alls. fick en extra sputa pga min blodgrupp e rh negativ (handlar om att kroppen inte ska stöta bort NÄSTA graviditet) Åkte hem o vilade o har sovit gott i natt,, men ändå.. ändå oroar man sej för att man har läckt ut all fostervatten i magen o bebisen e död? visst e det bara dumheter av mej..

22 Februari: Har varit i stan i dag och köpt en tröja som jag ska ha på mej på wiveckas/farmors födelsedags kalas på söndag. Så det har varit mycket gående i staden. Känns faktiskt i magen för jag kände lite kittel när jag satt o tittade på tv. Så oron om att den skulle vara död e inte så stor nu.

23 Februari: Sista dagen på denna veckan. Den har gått liiiite långsammare än dem andra, men det har kanske med att göra att man bara väntar på svaret från fvp. HUUU.. vill veta NUU.. Har iaf en ny magbild. Tagen den sista dagen på veckan och på kvällen så den e lite annorlunda än dem andra

namn

Kategori: Graviditeten

















Här är dem underbara namnen som vi skall ge vårt barn. Ja något av dem blir det förhoppninsvis.

Fråga

Kategori: Graviditeten

flicknamn e som sakt redan klart.. men om det blir en pojke då? vad ska han heta då?

Skriv det finaste pojknamn som skulle passa bebis..

fredag

Kategori: Allmänt

I dag e det fredag.. och sambon kom hem tidigare i dag.. Underbart.. Betalade räkningarna i dag.. tyvärr har vi fler räkningar än vad pengarna räcker till i dag, men det e ju itne så konstigt då vi har haft ca 14 tusen MER än vanligt denna månaden.. och så ligger försäkringskassan inne med ca 10 tusen till mej som jag itne fått ännu. DUMMA mej som glömde informera dem om mitt nya kontonummer. Men dem kommer troligtvis inom nån vecka då dem kommer få lappen om mitt nummer efter helgen.


men SÅ kul e det inte att vänta ¨på 10 tusen.. Så vi får nog försöka låna 4-5 tusen nu så räkningen på huslånet o köket kan drass av..'


suck.. Hatar detta.,

Oro

Kategori: Graviditeten

Nu är det 2 dagar sedan jag gjorde fostervattensprovet. och jag måste säga att jag ÅNGRAR att jag gjorde provet eftersom jag har fått en sådan enorm oro om att bebisen ska ha dött där inne.

Har väl någon sjuk tanke att all fostervatten ska ha läckt ut o dödat min bebis. Eller att dem kanske stack honom så han dog eller nått..

Fy.. tror jag måste ringa min BM o få prata lite med henne

I dag..

Kategori: Allmänt

Händer inte så mycket i mitt liv i övrigt förutom graviditeten.

Eftersom jag inte jobbar så mycket så blir det många slappedagar hemma. Inte någon jag känner jag orkar hälsa på heller och sannerligen e det då aldrig någon som kommer hit.

har alltid varit jag osm kommit över.. jag har ju bil jag kan ju köra.. så nej nu stannar jag hemma. vill gärna inte köra i onödan heller nu..

Du är det Vackraste jag sett..

Kategori: Graviditeten

Mamma älskar dej så otroligt redan..

Kan inte få bort bilden från min älskade bebis från mina ögon. Så underbar h*n är..

Känns som det kvittar vad fvp visar.. Jag längtar så efter dej oavsett vad för fel och brister du nu kan tänkas ha..



image705

hemma igen

Kategori: Graviditeten

blev inkallade på ett rum.. där stod en äldre man. Han var välldigt lugn så fick en trygghetskänsla direkt

han kollade på bebisen på ultraljudskamera och sa att detta kommer gå bra. så stack dem in nålen.. Gjorde inte alls ont.. Kände ett svagt "sug" typ i magen medans han drog upp det lilla fostervattens.  det var klart och fint.

ja o sen var det klart.. Fattar itne varför denna oro när det intve var så farligt.. Tillomed ett blodprov e värre

då e det snart dax

Kategori: Graviditeten

Om ca en timme så kör vi.. ohh jag e nervös/rädd nu..  blir en massa negativa tankar i huvudet fast man itne vill ha dem där.. dumma mej.. får inte tänka så..


Skriver mer sen i dag,,

I morgon gäller det

Kategori: Graviditeten

Klockan 13.00 ska vi vara på sjukhuset i staden och göra det dära fostervattensprovet. Känner att jag börjar bli lite nervös.. och för er som undrar varför så brukar dem göra detta provet om man e över 35 eller har vissa handikapp i släkten.. Då jag vet att mina biologiska släktingar har lite handikapp.. som en av mina syskon och en morbror o så.. så har jag valt att göra ett prov.. Skulle det vara att något har fruktansvärt emot detta så behövs det inte skrivas här för jag tycker det e min ensak faktiskt.. Tyvärr har vi blivit ovänner med en i Mattias familj angående detta.. för guuud vad hemskt det är av oss att göra så. Så nu e vi tydligen mindre värda eller nått enligt dem..  Skönt att dem ändå kommer från den mer " felaktiga" sidan av släkten haha...


vet inte vad det e för fel på mej

Kategori: Graviditeten

När jag gick upp i morse så tog jag ett glas vatten för hade sådan fruktansvärd huvudvärk.. Sen gick jag upp för trappan och när jag var precis uppe rå ramlar jag rakt ner på saker som vi har liggandes på golvet här.. Rakt över dvd stället så det gick i bitar.. allt blev svart för en sekund men sen blev allt bra igen och huvudvärken var borta.

har haft sånna små "svimningar" lite då o då dem senaste 3 veckorna. Har itne brytt mej om dem, men kanske ska börja med det..

fortfarande ingen gravidmage.. bara fläskis..

Kategori: Graviditeten



       Förra veckans Magbild        Och        Denna veckans Magbild
image703image704




Fortfarande ingen gravidmage.. Bara fläskmage..

*när ska jag få den vackra magen*

Nathalia

Kategori: Allmänt

Ja dessa ungar o hunnar..
<





Tack Marie för tipsen om sidan.. kram på dej.

vecka 17

Kategori: Graviditeten

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

fetal development at 16 weeksBebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak - navelsträngen - som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

Min Älskling

Kategori: Kärlek

image700

Du är mitt allt. Är så glad att jag mötte dej. Det var den dagen jag upptäckte vad gränslös kärlek verkligen betydde.

Vi träffades den 4e Mars 2006. Vi trivdes så underbart i varandras sällskap att vi bestämde att bli ett par. Så den 6e mars Blev vi SusanneOchMattias.

och nu snart två år senare är vi fortfarande lika lyckliga som då. Om inte lyckligare..

Vi fick ett fint + på graviditetsstickan i november och i dag går jag in i femte månaden.

Vi längtar så efter dej bebis.. Och snart får vi även veta om du e en babyflicka eller en babyPojke. Vi kommer älska dej oavsett vilket för du e bara vår.. vårt kärlekbevis. Vårt allt. Vårt mirakel.



image701

möblerat...

Kategori: Vårt hem

.. om..

Japp vi har trixt om lite i tv rummet.. nu återstår bara lite städning kvar,, blir ju alltid lite rörigt medans man håller på..


senare kommer det en bild.. ja.. när jag laddat batterierna i kameran förståss

sista dagen i vecka 16

Kategori: Graviditeten

Ja som alla bloggläsare redan vet så har jag utverdering varje lördag på hur veckan har varit angåpende graviditeten.. Här har ni lite läsning.




Vecka 16
Kroppen: Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man med känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.


Egna anteckningar/bild: [Redigera]

Vecka 16 10 Februari: Ja veckorna dem bara går o går. Man kan nog inte se att jag e gravid ännu. Jag möjligtvis. Jo på kvällen kanske då magen e ganska rund o stor, men det som gör mej mest orolig det är att dopplern som jag har hemma är inget användbart.. Antingen e den dålig eller så finns det inga hjärtljud mer hos bebis.

11 Februari: Idag kontaktade jag iaf Barnmorskan om att jag ville komma ner o kolla hjärtljuden. får se vad hon säger när hon ringer upp.

Ja inte ringde nån upp från bromölla iaf, men från Åhus gjorde dem.. och jag älskade hdenna barnmorska .. sa att nu byter jag o det gick hon med på så nu har jag en bm 2 mil från där jag bor.. för jag HATAR den bm som e nu.
men hon satte dopplern mot magen o det kom ett tuff tuff tåg i magen..
låg o lyssnade en stund o det var så fint o vackert.. Pang sa det hel plötsligt.. då frågade bm om jag kände det för det var en rejäl spark. Men nej känner inte ännu..
men det lät bra o h*n ville sparka bort trycket från magen.
154 slag/minut. Mamma älskar dej underbara bebis

12 Februari: I dag köpte jag en babysitter. den e SUPERFIN. svart och vinröd e den.. så fick jag en AP-pyamas på köpet.. heheh

13 Februari: Tog en ny magbild i dag. Och jag måste faktiskt säga att jo.. den börjar nog runda till sej lite om man gämnför med dem andra magbilderna som ser mer eller mindre exakt likadana ut. *glad*

15 Februari: Nu har jag börjat jobba på riktigt igen. Känns bra. Fick börja 5 timmar tidigare i går och ska börja lite tidigare i dag med, men det går bra.. vill få ihop så mycket lön som möjligt nu tills bebis kommer. Nu sitter man mest o väntar på att man ska få känna första sparken.. *sparka mamma nu då*

16 Februari: Sista dagen i v 16. Och jag måste ännu en gång påpeka hur jävla snabbt det går. känns som om jag inte hinner med.. Synt att jag intve känner bebben ännu bara.. det e det jag väntar på nu..

jobb

Kategori: Allmänt

Jobb hela dagen både i går och i dag.. Därav inget bloggande..


(jag som brukar vara så AKTIV)



Stod iaf rosor vid sängbordet när jag kom hem i gårkväll.. Underbara mattias hade inte glämt alla hjärtans dag. hehe.

Huu..

Kategori: Graviditeten

Ja nu ska jag göra det som jag igentligen tycker e så pinsamt då jag tycker att jag mer ser Super fläskig ut.. ser inte ALLS gravid ut.. bara fet

denna bilden e v 5. Innan allt började växa, och den andra e ca 10 veckor senare.
image696image697
                               image699
                                      Och denna bilden tog jag i dag.




ALLA MINA MAGBILDER ÄR TAGNA DIREKT PÅ MORGONEN. DEN SER ÄNNU FLÄSKIGARE UT PÅ KVÄLLEN




Nedre delen av magen har iaf blivit större än från början.. men ännu ser jag som sakt bara Fet ut..  O ni som känner mej vet ju att jag e ganska så tjockis i mej själv.

Dålig natt

Kategori: Vardag

har haft en sånhär "vaknaengångitimmen" natt. dem e sååå jobbiga, Så när samboMattias skulle till jobbet klockan 6 så gick minsann jag upp.. Städade upp lite i köket så det e snyggt tills elektikern kommer.

Skönt att det sista ska bli gjort i dag.. O jag e super rädd för den snygga lilla räkning han kommer ge oss.. suck. dem e ju inte billiga.. men men.

sådär--

Kategori: Allmänt

.. Nu e det inte alla som kommer in.. Skriv gärna hej hej så jag vet vilka som e här nu.. Blev ju ganska många som ville ha lösenord..


Hoppas allt e bra med er ikväll..

Babysitter

Kategori: Graviditeten

Nu har jag den här hemma.. tycker den e såååååå vacker.. sitter o tittar på den imellanåt o drömmer mej bort till den dagen då vi ha bebis där i. mmmm


image693
image694


o så fick jag en underbart söt pyamas till.. Då våran bebis kommer heta nilsson i efternamn så blir det en apan nilsson hahaha.. den e i st 56 så den kommer att användas när den e liiiite större..

image695

Jag hoppas nu alla har fått lösenordet

Kategori: Allmänt

För senare i dag sätter jag in lösenordsskydd.. så ni som jag har glömt att maila till eller så.. skriv en kommentar med er mailadress så ska jag maila er under dagen..

denna ska jag ha

Kategori: Allmänt

eller ja kanske.. om den e hel ren o fin så.. dem ska ha 350 kr för den

image692

så fint..

Kategori: Graviditeten

154 slag i minuten.. så nu ska jag SLÄNGA den jävla dopplern

Lyssna på hjärtljud

Kategori: Graviditeten

Min doppler har inte varit alls till nått störe glädjemoment. Har väl hört lite puffar o lite hjärlid.. långt lång lång inne o ganska svaga o långsamma. men jag har iaf varit nöjd med det..

men lördag söndag och i dag... INGENTING.. så nu har jag tid för att lyssna halv ett hos en barnmorska. Känns som om man börjar bli lagom nervös nu. men det kan ju vara sopplern som e HELT kass oxå.. för den har ju varit det hela tiden


det sämsta köpet någonsin..

Prov Bara 9 dagar kvar.. Nervös nu.

Kategori: Graviditeten

image690


Så går fostervattenprovet till

Proceduren kan variera något men oftast går den till så här:

Läkaren använder en ultraljudsapparat för att hitta det bästa provtagningsstället där man kan komma åt fostervatten på säkert avstånd ifrån fostret och moderkakan

Kvinnan mage steriliseras med en antiseptisk vätska

Läkaren för en tunn ihålig nål genom bukhinnan och livmodern in i fostersäcken. Läkaren använder ultraljudsapparaten för att kunna styra nålen till exakt rätt provtagningsplats

Ett litet prov av fostervatten tas upp genom nålen, cirka 10 ml

Kvinnor med Rh-negativ blodgrupp får en gammaglobulinspruta för att förhindra att hon utvecklar antikroppar. Ungefär var åttonde kvinna är Rh-negativ

Fostrets hjärtljud kontrolleras

Provet skickas till ett laboratorium för analys.

Provtagningen är över på fem minuter. Kvinnor som väntar tvillingar måste ta två prov, ett prov i varje fostersäck för att få information om båda fostren. Kvinnan kan gå hem och vila direkt efter provtagningen men ska undvika bad och sex under dagen och nästkommande dag. Tunga lyft och träning ska också undvikas de närmaste dagarna. Direkt efter provtagningen kan en del kvinnor känna lite kramp, blöda lite eller läcka lite fostervatten ur slidan. Det ska försvinna fort, om det pågår i flera timmar ska läkaren kontaktas.

Gör det ont?

Provtagningen sker utan bedövning. Kvinnan kan känna ett smärre obehag när nålen går igenom huden och musklerna kring livmodern men provtagningen är så gott som smärtfri.

Resultatet

Provsvaret från AFP-testet (som rör bland annat ryggmärgsbråck) lämnas i allmänhet efter cirka en vecka. Provsvaret från den genetiska undersökningen av cellerna (för kromosomdefekter som Downs syndrom) lämnas efter ungefär en vecka om det rör sig om en snabbanalys eller inom cirka tre veckor om det är frågan om en fullständig kromosomodling.

I första hand erbjuds snabbanalys. Det innebär att du inom en vecka får säkert besked om Downs syndrom och de vanligaste kromosomavvikelserna. Du kan också få veta barnets kön. Vid snabbanalysen upptäcks inte vissa mycket ovanliga kromosomavvikelser.
Om det finns genetiska avvikelser inom familjen eller om fostervattenprovet görs för att man har hittat något avvikande vid ultraljudsundersökningen görs en analys med fullständig kromosomodling.

Tillförlitlighet

Man beräknar att säkerheten för det genetiska testet ligger över 99 % och säkerheten för AFP-provet ligger över 95 %. Men provet ger inga garantier för att fostret är friskt i alla avseenden eftersom man inte kan kontrollera alla typer av genetiska avvikelser, bara de vanligast förekommande.

När görs provet?

Fostervattensprovet görs oftast i graviditetsvecka 14 -15, då det finns mycket fostervatten och en del kan sugas ut utan att skapa problem.

Risker

Risken för missfall ligger mellan 1 på 100 till 1 på 200, det vill säga mellan 0,5 till 1 %. Risken är bara aningen högre än den normala risken för att få missfall, utan att ha genomgått fostervattensprov, vid den här tidpunkten i graviditeten. Risken kan dock vara lite högre under vissa omständigheter. Till exempel om kvinnan tidigare haft blödning, om AFP-nivån är hög eller om kvinnan tidigare genomgått ett flertal missfall eller aborter. Det finns också en liten risk för infektion. Även fostervattnat kan infekteras men det är extremt sällsynt. Färre än 1 på 1000 drabbas av det. En infektion i fostervattnet leder oftast till missfall.

Barnets kön

Könsbestämningen är helt säker efter ett fostervattensprov. Det är sen upp till er som föräldrar om ni vill veta barnets kön eller inte. Däremot gör man inte fostervattensprov enbart för att bestämma kön.

Alternativ till fostervattensprov

För er som tvekar inför att göra fostervattensprov på grund av risken för missfall kan nackuppklarning, biokemisk screening eller KUB (kombinerat ultraljud och biokemisk screening) ge ett bra underlag för beslutet. De testerna medför ingen ökad risk för missfall. Fostervattenprov är dock den enda metoden av dessa som man med nästan 100 % säkerhet kan fastställa om fostret har Downs syndrom eller andra vanliga kromosomfel. Nackuppklarning, biokemisk screening och KUB ger enbart en bedömning av hur stor risken är för att fostret har en allvarlig avvikelse.

Vem får göra fostervattenprov?

Fostervattenprov är frivilligt och erbjuds till alla kvinnor över 35 år. Ibland kan även kvinnor under 35 år få göra fostervattensprov. Det kan ske om:

undersökning eller annat test, till exempel nackuppklarning, biokemisk screening, KUB (kombinerat ultraljud och biokemisk screening), trippeltest eller ultraljudsundersökning, visar en förhöjd risk för sjukdom eller skada hos fostret

om det finns genetiska sjukdomar eller skador inom familjen

om kvinnan tidigare fött ett barn med genetisk sjukdom eller ryggmärgsbråck.

I sällsynta fall kan kvinnor som känner mycket stark oro för att föda ett barn med genetiska avvikelser få göra fostervattenprov.

Positivt resultat

I 99 fall av hundra är provsvaret negativt. Om provsvaret är positivt kommer läkaren som utförde provtagningen att kontakta er för att bestämma tid för ett besök så att ni kan få mer information och rådgivning. Vissa kromosomavvikelser är mycket allvarliga men en del kan vara helt ofarliga. Om fostret har Downs syndrom är det också vanligt att det har missbildningar. Då kan man från 16 fullgångna veckor göra en ultraljudsundersökning för att kontrollera det. Om AFP-värdet är högt talar mycket för att fostret har ryggmärgsbråck eller liknande. Då utförs en ultraljudsundersökning med fokus på ryggrad, hjärna och bukvägg. För er som föräldrar kan det bli en fråga om att avbryta graviditeten. Därför är det viktigt att ni redan innan provtagningen har tagit ställning till hur ni ska göra om resultatet visar på allvarliga defekter hos fostret.

Lollo!!

Kategori: Allmänt

Du kommenterade min blogg o du ville ha lösen..

Men det fanns ingen mail adress eller nån länk till din sida..

Skriv gärna din mailadress

hmm

Kategori: Allmänt

Tyvärr går det inte att ha det lösenorden jag vill ha..

Men skriv er Mailadress i kommentaren så mailar jag en annan till er..

på TISDAG blir ny dag. Så alla som vill ha det andra läsenordet hinner få det..

senare i dag

Kategori: Allmänt

Gör jag min blogg lösenordsskyddad..

Min ängel

Kategori: Allmänt

image689
Stanna här hos mej och vaka över mej och min familj. Låt våran bebis i magen få stanna kvar och växa sej frisk och stark. Bred ut dina vingar över oss o skydda oss mot all ondo.

sista dagen i vecka 15

Kategori: Graviditeten

Ja o här kommer ju en utverdingen på veckan.. precis som vanligt på lördagar..


Vecka 15
Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man
är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten.
Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.

Fostret: Huden är genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone. Ögonlocken stängs och kommer inte att öppnas igen förrän i sjunde månaden.

Egna anteckningar/bild: [Redigera]

4 Februari: GUUD.. jag e sååå trött på att aldrig få sova. Detta e nu 3e natten som näsan e helt igentäppt på mej. Och det hjälper inte hur mycket jag än fräser o sätter mej upp. för på mindre än en halv sekund e näsan loika dan igen när jag lägger mej ner. O andas genom munnen får mej bara att bli så in i nordens torr i halsen.. o ont får jag med.

5 Februari: 100 Dagar gravid i dag. Känns skönt att komma över det. Fortfarande lika igentäppt i näsan. får försöka hitta en bra nässpej

6 Februari: Ja då har jag pratat med barnmorskan i dag. Hon sa att man kunde använda vanlig receptrfri otivin nässprej. Skönt. Tog faktiskt det igårkväll. Och jag har varit bra i näsan hela natten.

En annan nyhet det är att jag ska återgå till mitt gamla jobb i kristianstad. Eftersom jag itne fick det i knislinge. Ringde runt förra veckan o fr¨ågade om dem behövde folk på mina gamla jobb.. Nästa torsdag ska jag börja. Och dem vet om att jag e gravid så behöver itne oroa mej för den nyheten hehe..

7 Februari: Jag har åkt på en riktig förkylning. inte alls kul. Näsan rinner o täpper igen o nyser o hostar. Hujedamej. Får hoppas det blir bra snart för detta e riktigt tråkigt. Dem ringde innan i dag med från Jobbet och frågade om jag ville hoppa in i morgon.. Ja tack.. så nu blir det i morgon jag börjar

8 Februari: Vågar inte tro att det e prattel jag känner, men det e iaf något som kittlas inne i magen. Jag har dock lärt mej att man inte ska hoppas för mycket för då kan man lätt bara bli besviken.

9 Februari: Sista dagen i vecka 15. Det e ju inte klokt vad veckorna går. Innan jag ens vet ordet av så ligger jag väl sömnlös om nätterna med en skrikig bebis hahah..Allt känns iaf lungt o bra. Fostervattensprovet närmar sej. och man börjar bli lite nervös. Dels på att göra provet och dels på att få Se bebis. man undrar ju hur han har det där inne och om han växt något?!

Ja och nu ikväll så var det första delfinalen i melodifestivalen. Kan ju inte påstå att jag gillade christer sjögrens bidrag I love Europe, men amy diamonds bidrag Thank you var min favorit. Nu e det Natti natti och jag ser fram emot ytterliggare en gravidvecka.

Snart jobba

Kategori: Vardag

   snart bär det av till jobbet. Ska bli skönt att få jobba lite. Skönt att ¨få komma tillbaka till sitt gamla jobb.. som jag känner till o trivs med. Dessutom vet dem om att jag e gravid med så.. dem vet att jag kommer gå till sommaren.


    

till dej bebis

Kategori: Allmänt

Jag känner dig
Jag känner dig så väl
Dina fasor, dina våndor
Finns också i min själ
Du är mitt kött och blod
Du bär ett dyrbart namn
Och min kärlek
Utan villkor
Jag gör vad jag kan
Så stor och stark på dagen
Men så liten mitt i natten
När ingen ser, när ingen vet
Kommer gråten mitt i skratten

Fem fingrar ska skydda dig
Ett är månen
Ett är solen
Ett är Polstjärnan bakom molnen
Ett är hopp och ett är tro
Handens fem fingrar
Vaggar dig till ro

Stort är mörkret nu
Månen är itu
Men det är natten
som gör dagen ljus
Och mitt ljus är du
På denna jorderund
Finns här ingen ann'
Som kan ge mig sån förtvivlan
Och som är lika sann
Du blir rädd för dina skuggor
Alla hot som aldrig når dig
Jag skall sjunga dig ett löfte
Jag vet att du förstår mig

Ref: Fem fingrar ska...

Om du tänker dig den skogsväg vi
vandrar ibland
Vik vid stigen, ner till vattnet
Din hand är i min hand
Det sägs att långt där nere i djupet
På botten av den sjön
Finns en silverskatt som glimmar
Och den är din i natt, så slumra
in och dröm

Ref: Fem fingrar ska

usch

Kategori: Vardag

  Ja det e absolut inget roligt att gå runt o nysa o fräsa o hosta.. usch usch usch... Har iaf pratat med barnmorskan om nässprej o det var ju helt ofarligt.. synd bara att det kasnke kommer mer blod nu än innan.. men men.. och två stora förkylningsblåsor har jag fått.. en på läppen o en uppe i gummen.. SÅ SNACKA OM ATT JAG E GNÄLLIGT JUST NU..








Älskar min vovve


image688

på Söndag blir det

Kategori: Allmänt

Då gör jag bloggen hemlig..

vissa har redan fått lösen, men det kanske e andra som vill fortsätta läsa..


På söndag blir den iaf lösenskyddad

ringde ju runt lite

Kategori: Vardag

på olika ställen jag jobbat på innan..

så ringde dem från ett av ställena i dag o sa att dem nu hade fixat ett chema till mej o att jag börjar redan på torsdag nästa vecka.

Ja det känns ju helt kanon.. det ebara några timmar i veckan som e shemalaggda men som det ser ut nu så e jag både på shema och timvikare.. och eftersom jag e den ENDA vikarien på stället så kommer detr bli mer jobb än planerat. vet ju redan nu att det e en av dem andra som ska vara borta en månad o då ska jag tydligen hoppa in hans tider med ju.. iaf några av dem..

så skönt att kunna jobba ihop lite mamma pengar..


Nu har man absolut BEBIS dille

Kategori: Graviditeten



100 Dagar

Kategori: Graviditeten

image686


Ja idag har jag varit gravid i 100 dagar. "bara" 181 dagar kvar till Bebis kommer.

image687

Jag har hittat min 4e tatuering

Kategori: Allmänt

image685

Den betyder: ÄLSKA  LIVET

längtan

Kategori: Graviditeten

Fast du e så liten min underbara bebis. O fast det e en bit till innan jag får hålla dej i min famn så kan jag inte med ord beskriva hur mycket jag längtar efter dej. Ännu har jag inte fått känna den första sparken, men hoppas så att få göra det snart.

Du e mammas Hjärta redan. Mitt finaste som finns.

image684

vecka 15

Kategori: Graviditeten

I dag går jag in i vecka 15.. detta händer då..




Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kropssbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

fetal development at 14 weeksKring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kna suga på tummen. Forskare tror, att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas.

Om du inte gjort ett NUPP-prov, men ändå vill få en uppfattning om hur hög risken för kromosomskador är, kan du göra en serumscreening (biokemisk screening eller Köpenhamnsprov) från vecka 14. Det mäter nivåerna av vissa äggviteämnen i ditt blod och kan ge en bild av hur stor risken är för Downs syndrom eller annan kromosomskada. Resultatet kan visa om det är relevant att överväga ett fostervattensprov, som görs mellan vecka 15 och vecka 18 och som vanligtvis erbjuds om den blivande mamman är över 35 eller har kromosomavvikelser i släkten. Du som är över 35 kan läsa vår artikel om hur ålder påverkar graviditeten.

en dag före min tid

Kategori: Allmänt

ja det var jag nog igår... för det e IDAG det e sista dagen i v 14

sista dagen i vecka 14

Kategori: Graviditeten


Ja gott folk.. såhär var vecka 14 för mej. Inget vidare nytt..


Vecka 14 -
Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin.

Egna anteckningar/bild: [Redigera]

28 Januari: Inget nytt att berätta i dag. Känner mej som vanligt

29 Januari: Hmm var det lite sprattel jag kände i morse..?? vet inte, men det kändes annorlunda iaf.

på kvällen när jag borstade tänderna så fylldes hela munnen med blod (kändes det som)

31 Januari: Var nog inget sprattel.. för har inte känt nått mer. Var nog något annat.
Ja då e det sista dage på Januari.. Gud vad det går fort. Men hela våren får gärna gå fort. för vi längtar så efter dej nu bebis.

1a Februari. Ja då e det exakt 6 månader till BF.. ja om det nu stämmer. I dag så gick jag och min bästa vännina en LÅÅÅÅNG skönt runda med hunden. Ja man märker verkligen vilket dåligt flås man har gällande kondisen haha kattastrof. ja sista dagen i vecka 14 i dag. det e nästan skrämmande som tiden går.