TinkerBellan

Min blogg, Mina tankar, Mina bilder, Mitt liv

nästan klara

Kategori: Vårt hem

Kakel, Tapet, elen och Vatten.. sen e allt klart..

såhär ser det ut nu.. 


image645

image646


såklart tillkommer det lite städning o så sen.. o lite lampor o kökartiklar..

Gravidvecka 10

Kategori: Graviditeten

Japp.. I morgon blir det ny vecka

Vid tionde graviditetsveckan kan det vara så att du åker känslomässig berg-och-dalbana. Det kan svänga ganska kraftigt. Det kan vara svårt för kvinnor som är vana vid att ha koll på allt, men det är viktigt att komma ihåg att det är normalt och faktiskt kan fortsätta under hela graviditeten. Hormoner har en del att göra med dessa känslosvängningar.

fetal development at 9 weeksI slutet av den här veckan kommer fostret att vara ungefär 2,3 centimeter långt. Det liknar en liten ärtskida till både storlek och utseende och väger än så länge mindre än 2 gram. Ögonlocken är stängda och kommer inte att öppnas förrän vecka 27. Vristerna är mer utvecklade, fotlederna har formats och fingrar och tår är mer tydligt utvecklade. Armarna har blivit längre och böjs vid armbågen. I slutet av denhär veckan har innerörat formats. Även om det ännu inte skulle synas med 329>ultraljud, så har könsorganen börjat formas. Vid det här laget har förmodligen din moderkaka utvecklats så att den sköter det mesta av hormonproduktionen.

Snart måste du fatta beslut om vilka prover du vill utföra. Vi har en komplett guide till antenatala prover. Om du är äver 35 eller har genetiska förändringar i familjen, kanske du överväger ett moderkaksporv (chorion-villi-biopsi), som utförs mellan vecka tio och vecka tolv och som kan påvisa både kromosomförändringar och andra abnormaliteter.Grattis Lilla Gumman

Kategori: Familjen

På¨din namnsdag..


Otta Älskar dej..image644
Nathalia..

Min bebis

Kategori: Graviditeten

rörmockaren....

Kategori: Vardag

Japp nu har han varit här o fixat till vattenröret.. så nu kan vi fortsätta på köket.. Hoppas det e klart snart.. trött på att åka hem till mattias mamma var eviga dag för att äta middag.. vill kunna göra min egen mat snart..

Min och Mattias andra Jul tillsammans..

Kategori: Vardag

image630            image632image631     Först sitter vi o mys pratar o väntar in alla gäster


efter det Brukar vi äta LUTFISK.. men då jag tycker det e det äkligaste i världen sp har jag inte tagit med den bitan i bildbloggen i dag heheheh..

Sen e det dax för KALLE ANKA

image633
Lilla Nathalia hade falskrupp eller hur det nu stavas så hon hostade o var mest ledsen på Julafton..

image634
Sitta nära farmor e bäst..


image635
Leka med gammelfarmors rullator var kul.. köra i väg med farmar Nisse.. hahahaha vi som tittade hade oxå roligt åt det..


image636
Titta efter tomten..


image637
flickorna blev såå glada när tomten kom..


image638
Titta.. mattias fick oxå paket..


image639

image640


image641
katten vill hjälpa till..


image642
hans var duktig o hjälpte till med maten..

image643
den varma maten--     

det går undan i en RASANDE fart

Kategori: Vårt hem

Köket bara växer fram....

image618
Golvet e lagt.


image619
Börjar med Överskåpen


image620
Alla skåpen e snart uppe


  
Titta så bra det blev .. Alla skåp uppe...
image623
Fortsätter med underskåpen


image624
Tyvärr.. Vi har fått ett problem.. Kallvattenröret är i vägen.. Nu får vi vänta på en rörmockare som kan flytta röret ca 5 cm åt vänster.. sen kan vi fortsätta...image625
men man vill inte förspilla massa tid så det blir att fläkten sätts på platts..


 
Himmla snygg fläkt tycker jag..image628
På med Luckorna på överskåpen..


image629
Så bär vi in sakerna som ska stå på andra sidan.
Ja såhär långt har vi hunnit under julhelgen...


en liten bit på vägen..

Kategori: Vårt hem

Ja det har vi kommit tycker jag..


image614

Limma i taket...


image615

Sen upp mev väven..


12 timmar senare.. dax för målning..

image616

Fylla i i kanterna där inte rollern tog..
image617

sen dax för golvet...

Söndagen den 23e december

Kategori: Graviditeten

Ja då går jag in i vecka 9.. Skriver nu för jag kommer nog inte blogga i helgen..Din bebis är nu stor som en genomsnittlig grön oliv. Ländgen huvud till stjärt är nu 22-30 mm och väger c:a 3 gram. Din kropp avslöjar utåt ännu inte att du är gravid, men din läkare skulle vid en undersökning kunna känna att din livmoder är förstorad. Hormonet hCG är på sin högsta nivå och du har förmodligen märkt av någon eller några av följande förändringar; din hud kan bli mjukare, du kanske får finnar, ditt hår kan ha blivit fetare eller torrare och du kan också märka av ökade flytningar från underlivet (dessa är vanligvis inte något att oroa sig för).

Bebisen

Trots att din bebis är mycket liten så börjar den alltemer att likna en människa. Ryggen rätas ut och svansen krymper. Huvudet är fortfarande oproportionerlig stort i förhållande till resten av kroppen.

Bebisens ögon är redan väl utvecklade och täcks av ett skyddande membran, och ögonlock som öppnas och stängs är fortfarande några veckor avlägsna.

Vid den här tiden börjar också bebisen att göra små rörelser för att träna sina muskler. De är ännu för små för att du ska kunna känna dem men om du gör ett ultraljud så kan du förmodligen se dem. Armar och händer utvecklas snabbare än ben och fötter på det här stadiet.image

Det är fortfarande inte möjligt att se skillnad på pojkar och flickor eftersom de externa delarna av könsorganden ser mycket lika ut. I vecka 9 kan man tydlig se fingrarna.

Du

Ditt cirkulationssytem ändras under graviditeten och ditt blod ökar i volym med hela 50%. Volymökningen är viktig för att kunna tillgodose fostrets behov. Volymen kommer att börja öka redan under första trimestern och ökningen fortsätter under hela graviditeten. Denna utspädning av de röda blodkropparna kan leda till anemi och att du känner dig trött och orkeslös, något man kan åtgärda genom att se till att äta järntillskott.

Det är förmodligen snart dags för inskrivning på MVC (läs om vad man gör på MVC)

allt klart

Kategori: Allmänt

Ja nu e alla klappar o så klart.. men vet itne hur julen blir då mattias har drabbats av maginfluensa eller nått liknande.. Ja dessa svaga länkar hahahahaha

trött

Kategori: Vardag

Dagen i går var ganska jobbig.. Var i skolan.. körde klockan 7.. var i skolan till 15.. sen körde jag direkt till jobbet.. Köpte en lite köttfärspaj på vägen.. Sen jobbade jag fram till 24.

Trött och hungrig var jag typ hela kvällen.. hahaha men fan vad skönt att få komma hem..

Men varför sover jag så JÄVLA dåligt för..

........................

Kategori: Vardag

till dem som kommenterar o bara skriver massa ANTYDNINGAR om mitt psyke.. dra åt helvete.. att du överhuvudtaget bryr dej.. mår jag illa så mår jag illa.. oavsett om jag e glad eller inte över graviditeten.. (en Ip till som man ska blockera..)


Jaja.. i dag e det skolan.. kommer vara tufft att köra hem ikväll.. För jag hatar att köra när det e mörkt.. dessutom så e jag så fasligt trött om kvällarna numera.. Men men.. jag får hem o sova sen iaf.. haha

i dag går jag in i Vecka 8

Kategori: Allmänt

Nu är embryot ungefär 1,25 centimeter långt (ungefär så stor som en druva) och har utvecklat tydliga fingrar och tår med lite simhud emellan. Det hoppar och far i plötsliga perioder av aktivitet. Levern producerar stora mängder röda blodkroppar tills benmärgen har utvecklats och tar över den rollen.

fetal development at 7 weeksÅttonde veckan är början på en mycket aktiv period. Från och med nu och fram till 20 veckor kommer bebisen att växa snabbt och de kroppsdelar som formades under de första veckorna (t ex hjärtat och hjärnan) kommer att bli mer specialiserade och utvecklade. Tänderna och gommen håller på att formas just nu och öronen fortsätter att utvecklas. Fostrets hud är papperstunn och blodådrorna syns tydligt.

Du befinner dig i första trimestern, vilken är den då många drabbas av vanliga graviditetsbesvär. Det kan vara svårt att behålla maten om du är väldigt illamående, vilket delvis är en följd av hormonförändringar. Du kanske behöver kissa oftare än vanligt - din växande livmoder trycker på blåsan och hormoner påverkar vätskenivåerna i din kropp. Allt detta lägger sig längre fram.

Motion är nyttigt även under graviditeten, men läs om träning så du vet vilken typ av motion som passar under graviditeten och vilka riktlinjer du bör känna till så att du inte gör något olämpligt.
image613
detta har hänt i Gravidvecka 7

Kategori: Graviditeten

Vecka 7 e över.. Här får ni veta hur den varit..Vecka 7 
   
Kroppen: Man kan känna sig illamående pga hormonerna och ha lite molnande värk
i underlivet, vilket är helt normalt. Sömnen kan rubbas, ofta beroende på att man måste man gå upp för att kissa.

Embryot: Embryot är nu 1 cm, handled och fingrar skapas. Händer och fötter kan
urskiljas som små paddlar. Ansiktet börjar ta form och ögonen kan ses som små fördjupningar. Inne i huvudet finns det något som liknar blåsor, det ska bli hjärnan senare.

Egna anteckningar/bild:

9e december: så trött så trött så trött

10e december: Natten till i dag har varit hemsk. la mej redan klockan 20:00 i går. sen har jag sovit oroligt hela natten.. Har inte kunnat ligga på mage för brösten har gjort så jätteont. och på rygg kan jag inte ligga på i vanligafall heller.. så har fått ligga på sidan och då har jag mått illa.. huu..


11 november-07. Nytt vul. Jag har nog aldrig varit såhär nervös. man tänker ju bara på hur det var förra gången.

nu har jag kommit hem.. fostersäcken var rund o fin.. hon sa.. jag ser inte så mycket det e för mycket sguggor.... prova med att gå o kissa.. Så det gjorde jag.. hon stoppade in kameran igen o då såg man fostret med tickande hjärta

12 december-08: Jag tycker att dem två senaste dagarna har symtomen varit helt borta. Jag har kännt mej precis som vanligt. Dock såg jag pluttsen på vulet i går så jag e inte så orolig.

ohh vad jag ÄLSKAR att duscha.. kan stå i värmen flera timmar.. tyvärr tar ju värmen slut..


13e December. Lucia i dag.. har varit uppe 3 ggr i natt o kissat. Svårt för att sova. Känner mej nästan magsjuk på nätterna.. jobbigt värre. Nu blir det arbetsintervju.

14e december: första arbetsdagen.. e så trött så trött.. tror jag nästan dör..

15e December: Sista dagen på v 7. Skönt att det går så snabbt. Känner inget vidare förutom att magen e spännd nästan alltid. I dag e det Julklappsbytning med mina syskon..

Julklappsbyte

Kategori: Familjen

Ska vi ha i dag...

jag o mattias ska åka ner till mina småsyskon...*kärlek*

glömde berätta

Kategori: Graviditeten

Jag ska ju på inskrivning den 10e januari.. Kommer då vara i vecka 11.  Är i vecka 7 nu.,

(på din födelsedag Nillan)

Jobb

Kategori: Vardag

fick ju reda på för några dagar sedan att a Kassan inte gav mej fler dagar.. så då var det dax att sätta igång att leta jobb på allvar.. hehe har varit ganska lat nu när jag gått i skolan.. har känt.. nej jag vill inte jobba nu.. lever på A kassan..

men nu fick jag allt aktivera mej lite.. tror jag sökte 8-10 jobb.. Och i dag ringde en dam o sa välkommen ombord om du e intresserad.. så i morgon börjar jag..

Nu så.. känns skönt att du få allt samlat på en blogg..

Kategori: Allmänt

Ska ju inte ha kvar bebisvagga bloggen mer..

Här har ni allt från gravidbloggen

Kategori: Graviditeten

Vaginalt utraljud

nu har jag kommit hem.. fostersäcken var rund o fin.. hon sa.. jag ser inte så mycket det e för mycket suggor.. prova med att gå o kissa.. Så det gjorde jag.. hon stoppade in kameran igen o då såg man fostret med tickande hjärta 2007-dec-11 @ 10:43


denna natt har inte varit underbar.-.

Har inte kunnat ligga på mage.. För tuttarna har gjort förbannat ont.. och har inte kunnat ligga på sidan.. för då har jag bara mått illa.. Och på rugg kan jag inte ligga o sova i vanligafall heller..

Så inte fått sova mycket denna natten.. 2007-dec-10 @ 09:44 


vecka 7 (6+0)

Denna vecka är embryot ungefär lika stor som en torkad ärta. Om du kunde se hur det ser ut därinne, skulle du se att fostret har väldigt stort huvud i förhållande till kroppen. Embryots ansiktsdrag börjar formas det finns mörka fläckar där ögonen sitter, öppningar där näsborrarna kommer att sitta och små gropar där öronen kommer att formas.

fetal development at 6 weeksDe knoppar som kommer att utvecklas till armar och ben är ännu tydligare nu. Embryots händer och fötter ser ut som små paddlar. Muskelfibrer utvecklas och tallkottkörteln håller på att formas. Ännu hörs det inte, men hjärtat (som nu har två kamrar) slår med ungefär 150 slag per minut - dubbelt så snabbt som ditt hjärta.

I mitten av denna vecka, börjar fostret röra på sig. Tyvärr får du vänta tills någon gång i andra trimestern innan du kommer att kunna känna din bebis rörelser. 2007-dec-09 @ 08:41


sista dagen i v 6.

tänkte att jag kopierar in min vecka 6 graviditet från familjeliv

Jag antecknar ju varje dag i den..


Vecka 6    
Kroppen: Kvinnor kan få lite pormaskar i ansiktet till följd av hormonerna. Andra graviditetssymtom är att man kan känna sig yr och lite darrig i benen emellanåt, särskilt om man har stått länge eller reser sig häftigt. Brösten kan ömma lite och bli en aning större.

Embryot: Nu växer embryot ca 1 mm om dagen. Det är lika stort som en ärta, dvs 3-5 mm. Det har fortfarande svans som senare blir till ben. Embryot utvecklar det som ska bli nervsystem, det visar sig nu i form av tunna trådar.
Kroppens organ börjar bildas på allvar, stämband och underkäke börjar ta form. Innerörat skapas, hjärtat slår med en kammare och munöppningen är skapad. Nu skapas en skiljevägg i hjärtat, navelsträngen, lungor, bukspottkörtel, sköldkörtel och lever.

Egna anteckningar/bild: [Redigera]
Vecka 6

Natten till i dag 2a december har varit hemsk..
vaknat 2 ggr o behövt gå på toaletten.
sen har jag inte kunnat somna om eftersom
illamående fanns. Första gången jag känner det.
Undrar om det var tillfälligt eller det kommer
hålla i sej. Nu är allt iaf lugnt. Glad första advent..

Natten till den 3e december var ÄNNU värre än den förra med illamåendet. Blir att ha en spann vid sängen nu.


Varit i skolan i dag.. 3e december.. såååå trött så trött.. sen till svärfar/farfar o firat hans 60års dag.


4e december.. Känns som om ALLA gravidsymtom rinner av mej. Känner mej inte gravid alls.. *bankar på brösten* såja.. nu ömmar dem.. hahah


5e december: Gjorde ett nytt test i dag.. heheh ville bara vara på den säkra sidan.. Jo jag e gravid i dag med enlig testet.

6e decenber: JAG ÄR PÅ ETT JÄVLA HUMÖR.

7e december: min FÖRSTA SPYA.. hahahha satt hos svärmo/farmor.. o kände hur jag bara fick en kraftig sur uppstörtning... och med den kom det spy..... örk.. dock inte så mycket så jag kunde lugnt resa mej upp o spotta ut det bara.. haha tuuur.. för hon vet inget ännu

9e december: Varit uppe 3 ggr i natt o kissat. Känner mej nödigare och nödigare för varje dag som går.. hehehe.. men det e väl ett gott tecken.

2007-dec-08 @ 08:59

Dagarna går fort..

Ja det tycker jag.. Känns som jag precis var på första vulet. och nu är dety bara 5 dagar kvar. Känner mej fett nervös. men man får väl ta det som det kommer..

Har en svidande känsla i halsen varje dag nu.. lite som halsbränna, fast mer som en svidande liten klump lixom..
jaja.. säkert bara jag som inbillar mej.. 2007-dec-06 @ 08:16


Graviditetstest..

Tänkte att jag lägger upp en bättre bild


image11

2007-dec-05 @ 11:27


en vecka kvar...

Till det nya vulet..

11 december 2007-dec-04 @ 06:32


Vakna mitt i natten och mår illa

dem två sista nätterna nu har varit hemska. Först kissa.. sen ligga vaken o må JÄTTE illa.. I natt trode jag fan att jag skulle spy, men det kom inget.. men den ena natten e värre än den andra så nu kommer jag ha en span vid sängkanten..

2007-dec-03 @ 06:29


Vecka 6

I dag går jag in i vecka 6.   5+0Storleken är nu 3-5 mm.
Nu börjar bildandet av fostrets organ på allvar.
Underkäke och stämband börjar att ta form. Munöppningen är skapad.
Innerörat skapas. Hjärtat slår med en kammare. Det bildas en skiljevägg i hjärtat.
Tarmsystemet är under utveckling med en framtarm, en mittarm och en baktarm.
Navelsträngen bildas. Följande organ skapas nu: lungor, lever, bukspottkörtel, sköldkörtel.


image102007-dec-02 @ 09:29


Nu går vi in e en ny månad..

I morgon går sverige (och övriga världen) in i den sista månaden på år 2007. Detta året har varit ganska utvecklade för mej. det har hänt välldigt mycket.

Och om någon dag går graviditeten även in i en ny vecka.  Känns fortfarande ganska overkligt och man vågar itne riktig ta ut glädjen.. Utan man förbereder sej mer på att det ska gå åt helvete igen.. Vet att man inte ska tänka så, men för mej känns det bättre för då blir det ingen besvikelse OM det skulle hända något otrevligt..

Jag Älskar min Man.. 2007-nov-30 @ 22:19


Du och jag + bebis


Kärleken till dej min underbara man är evig.
Just nu så håller ett kärleksmirakel på att få liv i min mage.. Ditt och mitt mirakel.. Vårt kärlekbevis på att det ska vara du och jag + bebis för evigt..jag älskar dej. 2007-nov-29 @ 20:48


bild v 4+4

image9Kul att ha en bild INNAN man börjar växa.. har iof lite hull från början men men.. det bjuder jag på. 2007-nov-29 @ 09:29


Vecka 5

Ja i dag är jag i v 4+3 alltså ca i mitten på vecka 5

Vecka 5
24 nov - 30 nov 2007Storleken på fostret är nu cirka 2 mm
Ryggmärgen som tills nu har legat helt blottad ska nu stängas.
De första blodcellerna och blodkärlen bildas. Ett rörformat hjärta har nu bildats och ska börja slå. Anlagen till armar och ben bildas.
Over and out 2007-nov-28 @ 10:49


Känns bättre

Allt känns lite bättre i dag.. Har väl någonstans fattat att går det åt helvete finnsd et inget man kan göra åt saker.. ta en dag i taget.. så det ska jag göra nu.. Så blir kanske inte så mycket bloggande pga att jag jusst inte vill tänjka för mycket...
2007-nov-27 @ 21:32


Sjuk?? hmm graviditets symtom eller??

asså.. jag har varit sjuk nu i ca 2 veckor.. förkyld o så.. haha.. förra gången jag var gravid så var det samma visa.. e det nått jävla kroppsmirakel för att imunförsvaret inte ska ge sej på "bebisen" eller.. hehehe.. isåfall e jag gärna sjuk hela graviditeten.. 2007-nov-26 @ 21:38

HAHAHA

Kategori: Allmänt

nu kläcker vi hemligheten

Kategori: Vardag

arbetsförmedlingen

Kategori: Allmänt

.. får ju inga nya a kassadagar.. Joutimmar räknades ju inte som arbetstid.. (kul att man då var anställd med nattjobb i typ ett halvår)..  så jag kom inte upp i över 80 aktiva timmar.. men men,..


Arbetsförmedlingen sätter mej på nån liknande patetisk praktikplats så jag kan jobba i hop 80% av a kassa summan.. fett att dem kan glömma att jag kommer jobba då.. kommer sitta på min röv o göra nåt lite då o då.. tänker fan itne slita för skitpengar..

nu e allt borta...

Kategori: Vårt hem

Nu e det dax att fixa elen.. det blir fixat på onsdag.. sen e det dax för valv. lägga golv regla o sätta upp nytt tak och såklart det nya köket..martin och mattias öppnar upp dörrhålet in till matsalen.

image605image606
image607
Jag och Carlie fick ta bort golv och lister..

image608image609

så.. Dörrhål klart.. och köket helrensat på ALLT.. Ok spisen e kvar..

image610

jag och min Kärlek

Kategori: Kärlek

image602

image603

image604Du e min värld hjärtat.. Du och Jag mot framtiden..

hej hopp

Kategori: Allmänt

Bara ett par veckor kvar till jul nu.. känns som att det går i en rasande fart.. JAA tiden får GÄRNA gå ännu snabbare.. för nu vill jag bara att veckorna ska gå.. iaf några till ..

i helgen börjar vi med köket.. för det kommer på fredag..

nue det jul här i vårt hus..

Kategori: Vårt hem

image596 

Sovrummet ser ut såhär under Juletid.. hehe Även tomten ligger o sover här inne..


image598 
Tv rummet ser ut såhär.. Tyvärr har jag inte fått upp gardineran på det ena fönstret då symaskninen e trasig. Och dem hade inte två längder till med snögubbarna så det fick vi ta i meter vara..ja det e dem två rummen vi har fixat.. för dem andra ser ut som kriget... Varför.?.. Jo för att vi river
image600 
ta bort luckor och riva bort lite..rummet brevid (vårt fd tv rum) ska bli matsal så även där e det riva bort tapet o öppna upp lite större dörr..
Så.. det e därför vi itne kulpyntar dessa rum..

Knivhögg barnen ? för att bli modell

Kategori: Allmänt

LOS ANGELES. Michelle Hawes, 22, ville bli modell i Hollywood.

Men hon tyckte att hennes två barn stod i vägen för drömmen.

Därför knivhögg hon sin ettårige son och sin treåriga dotter till döds.ASSÅ... jag har bara EN liten fundering.. SKA MAN INTE VARA SNYGG OXÅ FÖR ATT BLI MODELL..?????

första advent.. eller iaf första december..

Kategori: Allmänt

image595

På söndag e det..