TinkerBellan

Min blogg, Mina tankar, Mina bilder, Mitt liv

denna blir det

Kategori: Vårt hem



Förbränningssystem: Standard

Zeus är en tidlös skönhet i skandinavisk funktionell design. Med sina runda, mjuka former och med en modern miljövänlig förbränningsteknik har den en given plats i det nordiska hemmet.

Kaminen har en mycket hög verkningsgrad och en effekt på 7kW. Den är tillverkad i modern antracitgrå stålplåt och bygger på s.k. konvektionsteknik (läs mer om konvektion). Konvektionskanalerna i kaminen omvandlar rumsluften till värme som kommer ur kaminens topp och i varmhållningsfacket. Mycket effektivt.

Zeus har också en hel del praktiska lösningar, så som självstängande lucka (för säkerhets skull), inbyggd asklåda (gör det enkelt att hålla rent), extra luftintag (för minimal sotbildning på glaset) och värmehållningsfacket med värmekulit håller t ex kaffet varmt.
Det går att köpa täljsten till varmhållningsfacket för 500kr. Ange det vid beställning.

Vikt: 99kg, Höjd: 96cm, Bredd: 47cm, Djup: 36cm.
Konvektionskamin som ger 7kiloWatt och mer än 75% verkningsgrad, dvs mer än 75% av värmen kommer från kaminen och mindre än 25% försvinner upp i skorstenen. Värmer mellan 30-150kvm beroende på planlösning.






Vi tyckte denna var billigast och mest passande i vårt lilla matrum. och då vi har öppen yta från kök till tvrum så kommer hela huset bli uppvärmt..

Nu ska vi bara spara pengar till kaminen o eventuellt rören i skorstenen.. men först ska vi kolla med en sotare ifall det går utan

Kommentarer


Kommentera inlägget här: