TinkerBellan

Min blogg, Mina tankar, Mina bilder, Mitt liv

tiden då jag blev sjuk tills han kom...

Kategori: Gabriel

Ja dagen började bra. Skulle ju till barnmorskan. Ja. Och där slutade det mindre bra. 204 genom 114 i blodtryck och värde 3 i äggviteämne i urinen. Så det blev minsann att jag fick läggas in på sjukhus. Jag kom in halv 12 i dag. Och nu är klockan 19 o trycket ligger på 184 genom 94. Vad detta beror på har jag dock inte fått svar på ännu. Men en massa tester. Och har nu en mål i armen för att ännu fler tester ska göras. Hoppas iaf ni andra har haft en bra dag iaf

2008-04-25


Fortfarande 3+ i äggviteämne i urinen och ett tryck på 172 genom 85. Gabriels ljud är dock perfekta. Läkaren har med varit här inne i dag. Början på havandeskapsförgiftning säger han. Så fick en pruta för att gabriels lungor ska utveckas snabbare ifall han skulle behöva komma ut tidigare. Det jag behöver nu är vila vila vila och åter vila så vi kan försöka hålla det så förgiftningen inte bryter ut. Men läkaren så att jag ändå skulle förbereda mej mentalt för eventuell förflyttning till lund.

2008-04-26


Läkaren hade inga goda nyheter. Detta var allvarligt och enligt statestik så kommer jag bli mamma om 2 till 7 dagar. Hoppas man bräcker denna jävla statestik. Men skönt iaf att veta att jag fått pruta för hans lungor och att lund är ett bra sjukhus. Dock mår jag bra nu och gabriel med. Så man vet inte exakt när han måste ut. Men jag kommer iaf inte få lämna ett sjukhus förren jag e mamma iaf. Men jag tror på mej själv och jag tror på min son. Älskar dej min pojke. Vi klarar detta tillsammans.

2008-04-26


Vid 9 tiden i morgon åker jag ambulans från kristianstad till köpenhamn. Än så länge har inte förgiftningen brutit ut så varje dag e värdefull. Var dag som du e kvar i magen min älskade bebis ger dej bättre chans till ett friskt liv. Mår jag fortfarande bra när det blir ett rum ledigt i lund åker jag dit i stället. Men nu blir det danmark. Så tror inte jag kan hålla er uppdaterade medans jag är får. Nu hoppas vi alla på att han inte till ut ännu.

2008-04-26


Tack för alla fina kommentarer. Dem värmer. Får mej att må bättre.
Om 3 timmar åker jag till danmark. Blir jobbigt då jag inte vet vad som kommer att hända där nere. Och framförallt när det hände. Min älskade man är dessutom hemma i sverige och det känns nästan jobbigart. Det jag ska göra e att vila vila vila så mina dåliga värden oxå håller sej vilande. Men i dag e trycket iaf nere på 164/80 så det håller sej iaf någorlunda lågt. Ingen huvudvärk och ingen ryggont heller längre. Skönt. Så jag mår Bra.

2008-04-27


Allt bra i danmark. Hade kropps hetta hela dagen igår pga kortison sprutorna till lill killen så trycket låg högt hela dagen. Började med min första kur trycksänkande i härkväll. Så trycket i morse var 130/70 vilket e kanon. Vikten har gått ner ett kilo med sen fredags. Hoppas äggviteämnet oxå vill gå ner. Men iaf vi mår bra. Och den e så possetiva här. Pratar om ultraljud och sådans som vi bokar in mej på nästa vecka. Så dem tror han blir kvar i magen eftersom jag mår så bra och värdena blir lite bättre.

2008-04-28


Blodproverna på lever och njurar var bra. Blodtrycket håller sej stabilt. Och urinen håller sej på samma nivå med. Så hon tyckte allt såg bra ut. Och jag var duktig som vilade mycket. Det viktigaste just nu så hon. Jag frågade henne om hur hon tyckte oddsen för min son såg ut för i dag. Då så hon i dag är oddset bra. I dag ser det ut som om han kommer stanna kvar ett tag till i magen. Bara att hoppas på att oddsen inte ändrar allt för snabbt. Men just nu e jag en lycklig blivande mamma. Älskar min son.

2008-04-28


Klockan 5 över halv 9 i gårkväll tvingades vi att göra ett snitt. Allt gick bra. Jag är bara en väldigt trött mamma just nu. Återkommer senare när orken finns. Men vi mår iaf bra både mamma och son.

2008-04-30 (fick dock fel tid på när Gabriel var född.. han e född 20:25)


Det gör vi alla. Gabriel fick bort respiratorn i dag. Då hans lungor andas så bra själv. En liten extra slang i näsan för extra syre har han bara. Nu har även jag börjat ge honom bröstmjölk som jag pumpar ut.
645 g och 30 lång var han när han föddes. En livlig och sprallig bebis. Han e otroligt framåt och välutvecklad säger dem här. Så allt ser ljust ut för vår son. Det finaste vi någonsin har sett säger både jag och mattias. Otrolig kärlek som man inte viste kunde känna.

2008-05-01 (vikten fick vi oxå fel 648 g vägde han)


Gick ner till gabriel med min mjölk på kvällen och just då var det dax för gabriel att få sin hygien fixad. Jag fick hjälpa till med att tvätta hans lilla kropp och typ tänderna. He He han gapade direkt och suttade på topzen. Sen fick jag lyfta upp honom i mina händer. Där låg han helt naken i min famn. Kommer aldrig kunna förklara hur detta kändes. Men det var magiskt. Min underbara son.låg där och skrek som vilken liten bebis som hellst. Jag la ner honom igen och han fick ny Blöja på.

2008-05-03


trodde inte denna dagen skulle inträffa förrens ett bra tag framåt. Men i dag fick jag ha min son tätt intill mej. Vilken underbar känsla. Både han och jag njöt. Pappa mattias hade handen på gabriel hela tiden. Vi 3. Min underbara familj. Klart saknar vi vår lilla gangster hund där hemma.

2008-05-03


Ja sen har allt bara rullat på o idag e Gabriel en frisk kille som snart kommer bli utskriven från sjukhuset..

Kommentarer

  • Elin säger:

    Ja huu.. då hade jag verkligen hjärtat i halsgropen varje gång jag läste bloggen.. Va verkligen så jävla orolig.. Men nu...nu är det verkligen sååå roligt att se å få läsa om lilla Gabriel..å om er... Så glad att ni snart kan få komma hem =)

    2008-07-08 | 11:08:11
    Bloggadress: http://elinhejdenberg.blogg.se/
  • ♥Hanna♥ säger:

    usch! även om jag har ONT (foglossning) nu under min graviditet inser jag ändå vilket tur jag haft... hoppas att förlossningen oxå går bra och att bebisen där inne är frisk!!



    kram hanna

    2008-07-08 | 14:01:08
    Bloggadress: http://hannaofsweden.blogg.se/
  • Emma å Max säger:

    vart hittar man vart namnen betyder, så som du skrivit uppe som bakgrund på gabriels namn osv?

    kram gumman

    2008-07-10 | 22:38:24
    Bloggadress: http://emmax.webblogg.se/
  • Pernilla säger:

    Mmm så störigt att dem ens bryr sig.

    Hur är det annars med er då? Här är det fint men sådär med vissa saker...men det är så det är.



    Ha det bra, kram.

    2008-07-11 | 08:27:15
    Bloggadress: http://candygirl84.webblogg.se/

Kommentera inlägget här: