TinkerBellan

Min blogg, Mina tankar, Mina bilder, Mitt liv

myt om en snyggare mage

Kategori: Allmänt

Myt: Magövningar får bort magfettet

 

Nej, dessvärre inte. Du ökar risken för att bli tjockare om magen om du är stressad, sover för lite eller dricker för många öl. Men det omvända gäller inte: inte ens 100 situps om dagen kan få just magfettet att försvinna.

Hudfett märker bara i mycket liten omfattning vad som händer i musklerna inunder, och särskilt inte på ett sätt som får det att försvinna.

Så gör du i stället
Det enda sättet att nå dit är med energiunderskott: att förbränna fler kalorier än du äter och dricker. Det tär på fettet över hela kroppen – också på magen.

Rätt magträning påverkar ändå hur din mage ser ut. Inte på grund av fettminskning, utan på grund av bättre hållning. Om du kan träna upp de nedersta musklerna, de över buken, särskilt transversus abdominis (den djupa tvärgående magmuskeln), så att den hela tiden upprätthåller en viss spänning kommer den att pressa in din mage och räta ut dig så att du ser smalare och hälsosammare ut – och ofta blir du 3–4 cm längre. Du kan inte heller bara svälta dig till en snygg baywatch-mage.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: