TinkerBellan

Min blogg, Mina tankar, Mina bilder, Mitt liv

lekar

Kategori: Allmänt

Lekdags! Tre månader gammal, första veckan

Skrivet för Sverige


 

Två bra lekar att leka med ditt barn denna vecka.

Number oneSånglek

child playingDitt barn håller precis på att lära sig att ord har en viss betydelse. Sånglekar uppmuntrar detta och bjuder på överraskningar.

Vad som stimuleras: språkutveckling, sinne för orsakssammanhang

Vad som behövs: inget särskilt.

Sjung klassikern, "Baka baka liten kaka" med förstärkning av ljudeffekter. Sjung först sakta och mjuk: "Baka baka liten kaka, rulla rulla liten bulla... ", (öka gradvis takt och volym): "Skjutsa den i ugnen!" Upprepa och klappa nu händerna på "skjutsa". Pröva kanske om igen och klappa takten på golvet eller sängen. Ta ett kramdjur om du vill och låt det hoppa på "skjutsa". Detta kan vara ett bra sätt att distrahera under blöjbyten och att hålla bebisen vaken i bilen om du inte vill att den ska somna riktigt ännu.

Number 2Ut ur puppan

Vid tre månaders ålder börjar barn fascineras av djur, så det är roligt att leka fjäril.

Vad som stimuleras: språkutveckling, motorik

Vad som behövs: inget särskilt.

Sitt på golvet med kors med bebisen i knät (med ryggen mot dig). Böj dig framåt med framåtsträckta armar, så att din kropp bildar ett tak över bebisen som en "kokong". EFörsök få bebisen att böja sig framåt med dig. Sedan säger du sakta och tydligt, "så, lilla larv - nu är det dags att vakna." Lyft sakta armarna ovanför huvudet och säg, "Nu kommer du ut ur din puppa som en fjäril." Sätt dig sedan upp och sträck bebisens armar uppåt varsamt. För armarna ut till sidorna och säg, "Nu sträcker du ut dina fjärilsvingar!" När du leker denna lek upprepade gånger, kommer bebisen till sist lära sig att flaxa med armarna och "vara en fjäril" också






taget från  http://se.babycenter.com/

Kommentarer


Kommentera inlägget här: