TinkerBellan

Min blogg, Mina tankar, Mina bilder, Mitt liv

sista dagen i vecka 25

Kategori: Graviditeten

Vecka 25
Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpungt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

Egna anteckningar/bild: [Redigera]

Vecka 25 13 April: Känns coolt att veta att den kan överleva
nu om den föds, men man kan ju undra hur livet ser
ut för den då. tror itne jag vill veta faktiskt.
hans får allt ligga kvar ett bra tag till tycker jag.

14 April: Massa knivhugg i ryggen ajajaj.. tur man
snart ska ner till Vattengympan. Ny baddräkt o allt
har man med.

15 April: Ja då har man tagit veckans Magbild.. den blev en dag senare än vanligt så kameran har varit sönder.

16 April: Mat mat mat mat.. suck.. är hungrig nonstopp.. Dessutom har jag fått en ny smärta i ryggen.. Lixom känns som om det e någon som sparkat mej då det värker längst med hela ryggraden.. Känns inte alls skönt

18 April: I natt så Kurrade magen till ganska högt o jag hade handen på magen.. någon sekund efter kurren så kände jag hur det vibrerade o bubblade sej i magen. Var det Gabriel jag könde eller det var typ kurret? haha..

19 April: I dag har verkligen våren kommit. varm och skönt har det varit. Dessutom e det den sista dagen i vecka 25. Man närmar sej med stomsteg bf datumet tycker jag.

Denna smärtan i ryggen blir INTE bättre.. Kommer som en blixt med full smärt o spänning som sätter sej i huvudet o rör sej ner till revbenen på ryggen.. o så varar den nån halv minut (ni vet om man suger i sej massa glass snabbt som fan) SÅN spänning blir det i hela hjärnan.. tror nästan jag kommer dö.. haha

Kommentarer


Kommentera inlägget här: