TinkerBellan

Min blogg, Mina tankar, Mina bilder, Mitt liv

Nu har vi bestämt oss.. Italien blir det....

Kategori: Vardag

Italien

La dolce vita! Upplev det ljuva livet i detta otvungna, välkomnande och livsbejakande land. I denna sydeuropeiska stövel ryms allt från alptoppar till natursköna Toscana, kanalernas Venedig, vackra Adriatkusten, stränderna i Terracina och antikens Rom. Italien är verkligen landet för finsmakaren!

Sevärdheter - Några av världens främsta.
Många av världens främsta sevärdheter finner du i Italien. Här finns såväl historiska monument som vackra landskap och omtalade städer.

Maten - Mer än bara pasta
Italiensk mat är världsberömd, och aldrig smakar den så fantastiskt gott som när man intar den under bar himmel på en uteservering i Italien! Bered dig på att sitta länge och njuta, för i Italien är middagen dagens höjdpunkt.

Landskapet - Vackert och varierat
Gröna pinjeskogar och olivlundar, stora vinodlingar, karga bergslandskap, vulkaner, floder, ett klarblått hav... Det italienska landskapet tar andan ur sina besökare med sin storslagenhet och sin variationsrikedom.Historia - Spåren efter Romarriket
Romarriket var ett av världshistoriens mäktigaste imperier och det sista av de antika väldena. I Italien finns mängder av antika monument och berömda platser som minner om storhetstiden.

Vädret - Sol, sol, sol!
Precis som övriga länder kring Medelhavet har Italien ett strålande sommarväder med många soldagar. Därför är det perfekt att varva sina upptäcktsfärder i runt om i landet med lata dagar i solstolen.




Japp.. Italien kommer det att bli.. KOmmer att bli en Kombinationsresa.. det betyder att man e en vecka på ett ställe och en vecka på ett annat.. eller 3+4 dagar.. beroende på hur länge man vill vara iväg..
Vi hade tänkt 1 vecka i ROM och en vecka i
Terracina.....







Rom

Rom är en förförande bekantskap. Den är livsnjutarens stad nummer ett, och har du en gång fått uppleva dess charmerande atmosfär, så måste du tillbaka igen. Sådan är Rom - staden som inte nöjer sig med ett flyktigt besök.

Historiska Rom
I Rom kan du känna historiens vingslag med en styrka och en närhet som man nästan inte kan känna någon annanstans i världen. Varje gång du viker runt hörnet visar sig spännande monument och sevärdheter och man blir aldrig färdig med Rom - det finns alltid ett hörn du inte rundat.
Staden genomgick en omfattande renovering inför "Det heliga året - 2000" och det är en ren fröjd att se alla fantastiska renässanspalats, fontäner och kyrkofasader renskrubbade i all sin prakt.

Dagens Rom
Rom må vara en storstad med ca 5 miljoner invånare, men intrycket är ett helt annat. Här blandas stora moderna avenyer med stilla gränder, gågator och charmiga piazzor. Kyrkor, historiska monument, lokala marknader blandas med moderna märkesbutiker, caféer och pizzerior. Det känns inte riktigt som en huvudstad. Här sitter äldre herrar under ett träd och läser tidningen, skolbarn springer ikapp till glassbaren, nyförälskade par går hand i hand och turisterna går med kartan utvecklad framför sig. Rom har något för var smak. Här finns till exempel ett stort utbud av operaföreställningar, utomhuskonserter, festivaler och konstutställningar att besöka. Vill du shoppa det senaste inom kläder, skor och design så är det hit du ska resa. Det enda du inte finner i Rom, är en ursäkt för att inte resa tillbaka om och om igen.






Terracina

Terracina har länge varit en favorit hos skandinaver som återvänder hit år efter år. Många har till och med blivit så förälskade i orten att de stannat kvar.

Stranden i Terracina är 5 km lång. Den är bred och har sina parasoller placerade i ett bågmönster. Det är främst stranden som lockar turister till denna småstad, men också den trivsamma atmosfären kring gatorna som kantas av restauranger, caféer, barer och butiker. Maten är något alldeles enastående i Terracina. Här njuter man pasta och skaldjur långt in på småtimmarna på restauranger där det ofta är trångt, hemtrevligt och helt enkelt charmerande.
Staden har en lång och fascinerande historia som sträcker sig till tiden före Roms bildande. Som så många andra italienska städer har även Terracina haft olika styren och varit med om såväl uppgångar som mindre lyckosamma perioder. Redan på 300-talet drogs den romerska härvägen Via Appia genom staden och idag kan man fortfarande gå på dess välbevarade markbeläggning. På berget Monte San Angelos topp tronar ruinerna av ett Jupitertempel i korintisk stil. Menyerna på restaurangerna domineras av havets läckerheter. Både små och stora fiskebåtar anländer dagligen in till kanalen innanför hamnen med sin fångst. Det finns också en stor marknad på Viale Europa varje torsdag förmiddag. Här kan du fynda allt från kläder och skor till husgeråd och grönsaker. Full fart och vilt gestikulerande italienare är att vänta på denna marknad.








Tror denna resa kommer vara den bästa resan i mitt liv... Längtar dit.. Maj 2008...


Kommentarer

  • Anonym säger:

    Låter härligt. Längtar själv tills vi ska resa :)

    2007-10-15 | 07:34:20
    Bloggadress: http://ca
  • Marie (Mrsrfritz) säger:

    Hej gumman!!
    De låter ju jätte spännande å härligt med en sådan resa .. Förstår att du längtar ..
    tiden som är nu kommer att gå fort. så snart är det MAJ 08 :)

    hoppas er helg varit bra gumman .. Kramar

    2007-10-15 | 08:17:51
    Bloggadress: http://mrsfritz.webblogg.se

Kommentera inlägget här: