TinkerBellan

Min blogg, Mina tankar, Mina bilder, Mitt liv

i dag går jag in i Vecka 8

Kategori: Allmänt

Nu är embryot ungefär 1,25 centimeter långt (ungefär så stor som en druva) och har utvecklat tydliga fingrar och tår med lite simhud emellan. Det hoppar och far i plötsliga perioder av aktivitet. Levern producerar stora mängder röda blodkroppar tills benmärgen har utvecklats och tar över den rollen.

fetal development at 7 weeksÅttonde veckan är början på en mycket aktiv period. Från och med nu och fram till 20 veckor kommer bebisen att växa snabbt och de kroppsdelar som formades under de första veckorna (t ex hjärtat och hjärnan) kommer att bli mer specialiserade och utvecklade. Tänderna och gommen håller på att formas just nu och öronen fortsätter att utvecklas. Fostrets hud är papperstunn och blodådrorna syns tydligt.

Du befinner dig i första trimestern, vilken är den då många drabbas av vanliga graviditetsbesvär. Det kan vara svårt att behålla maten om du är väldigt illamående, vilket delvis är en följd av hormonförändringar. Du kanske behöver kissa oftare än vanligt - din växande livmoder trycker på blåsan och hormoner påverkar vätskenivåerna i din kropp. Allt detta lägger sig längre fram.

Motion är nyttigt även under graviditeten, men läs om träning så du vet vilken typ av motion som passar under graviditeten och vilka riktlinjer du bör känna till så att du inte gör något olämpligt.








image613




Kommentarer


Kommentera inlägget här: